Isoleren van uw dak met duurzame cellulose, houtvezel of stro


Dakisolatie is een manier om het dak van een huis te isoleren om te voorkomen dat warmte of kou naar binnen of naar buiten gaat. Het doel van dakisolatie is om de temperatuur in een gebouw te reguleren en het energieverbruik te verminderen. Er zijn verschillende manieren om dakisolatie aan te brengen, zoals het aanbrengen van isolatiematerialen zoals cellulose tussen het dak en het plafond, het toepassen van een extra laag op het dak of het plaatsen van een dakisolatieplaat op het dak. Het type isolatie dat het beste geschikt is, hangt af van de specifieke behoeften van het gebouw en de toestand van het dak.


Isoleren van het dak van binnenzijde

Dakisolatie van de binnenzijde is een populaire manier om een dak te isoleren omdat het relatief eenvoudig te installeren is en geen werk van buitenaf vereist. Bovendien kan het ook gebruikt worden om de binnentemperatuur te reguleren en energiekosten te verlagen.

Met dakisolatie bespaar je veel energie en dus geld. Als je in een gemiddelde hoekwoning van geen naar goede dakisolatie gaat, bespaar je zo'n 420 kuub gas per jaar. Dat is zo'n 500 tot 1.250 euro per jaar, afhankelijk van de energieprijs die je betaalt.

Maar het dak isoleren doe je niet alleen voor een lagere energierekening. Er zijn meer voordelen. Met een goed geïsoleerd dak voelt je huis prettiger aan. Zie het als een dikke deken die je over je dak legt: de kou van buiten komt er niet doorheen en onder de deken blijft het lekker warm. En doordat je minder gas of stroom verbruikt om je huis te verwarmen, is het ook goed voor het klimaat. Bron: Milieucentraal.nl

De voordelen van ingeblazen dakisolatie

Wat is het belangrijkste als je je dak gaat isoleren? Ten eerste natuurlijk goede isolatiewaarden. Geen enkel probleem als u kiest voor cellulose of houtvezel isolatie. De gedeclareerde lambdawaarde is 0,038 W/mKen komt overeen met deze van rotswol.


Maar de materialen kennen nog veel meer voordelen. Cellulose en houtvezel isolatie bieden ook nog eens een goede brandweerstand, vermijdt ongedierte, is goedkoop en vult alle spleten en kieren volledig op. Geen gedoe met stoffige matten, kriebelige rots- of glaswol of het snijden van kunststof platen die net niet helemaal aansluiten. Bovendien kent cellulose uitstekende geluidsdempende eigenschappen. Net iets beter dan houtvezel.
Zowel cellulose als houtvezel bieden goede thermische geleidbaarheidscoëfficiënt. Veel beter dan reguliere isolatiematerialen zoals glaswol of PIR platen. De thermische geleidbaarheidscoëfficiënt, vaak aangeduid als λ (lambda), is een materiaaleigenschap die aangeeft hoe goed een bepaald materiaal warmte kan geleiden. Het geeft aan hoe snel warmte door een materiaal kan worden overgedragen wanneer er een temperatuurverschil bestaat tussen twee zijden van het materiaal. In dit geval dus de zon die op het dak schijnt en de temperatuur binnenshuis.
Na verloop van tijd zal de warmte door het dak en het isolatiemateriaal dringen en zal de warmte binnen voelbaar zijn. In geval van reguliere isolatiematerialen is de warmte na 3 tot 4 uur al binnen. Cellulose en houtvezel isolatie scoren hier beter in. Hierbij is de warmte pas na 9 tot 10 uur binnen voelbaar. Dit is lang genoeg om een zonnige zomerdag door te komen. Dus tegen de tijd dat de warmte door kan dringen, neem de warmte buiten ook alweer af na 9 uur.  Bij een glaswol zal de warmte al vroeg in de middag doordringen, meestal het warmste moment van de dag. Een 

Het aanbrengen van cellulose als dakisolatie gaat vrij snel en nauwkeurig. Nadat de balken volledig vrij liggen wordt een dampremmende folie van geplaatst. Alle overlappingen en aansluitingen worden met hulp van tape en lijm dichtgeplakt. Over de folie wordt een latwerk geplaatst. Deze latten hebben meerdere functie. Ze zorgen ervoor dat de dampremmende folie op zijn plaatst gehouden wordt. Daarnaast kan aan deze latten de plafondafwerking worden bevestigd zoals gipsplaten of hout. Tussen het latwerk is ruimte om elektriciteitsbuizen te laten lopen.
Vervolgens wordt de cellulose of houtvezel tussen dak en dampremmende folie geblazen door middel van onze inblaasmachine.

Wilt u meer weten of de verschillende materialen die we gebruiken? Kijk dan op deze pagina.

 

 

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of een offerte?

06-13662451 / info(at)eigenheym.nl
BTW: NL001837348B16
KvK: 50546414