
Isoleren van uw tussenvloer met duurzame cellulose vlokken
Houten vloeren waren een populair element in de bouw van huizen uit de jaren 30 en zijn nog steeds populair vandaag de dag vanwege hun karakteristieke uiterlijk en duurzaamheid. Bij de bouw van houtskeletwoningen is de vloer uiteraard ook opgebouwd uit hout.
Houten vloeren zijn vaak niet zo goed geïsoleerd als andere vloertypen zoals bijvoorbeeld betonvloeren Dit kan leiden tot een hoger niveau van geluidsoverdracht naar de ruimtes beneden en boven de houten vloer. Houten vloeren zijn ook minder goed geïsoleerd dan andere vloertypen, wat kan leiden tot warmteverlies en een lagere thermische comfort in de ruimte. Als u problemen ervaart met lawaai of warmteverlies door een houten vloer, kunt u overwegen om de vloer te isoleren met behulp van cellulose of houtvezel. Cellulose scoort echter net iets beter op gebied van geluidsisolatie.
Isoleren van de tussenvloer
Het isoleren van een tussenvloer met ingeblazen cellulose is een goede manier om de isolatiewaarde van de vloer te verhogen en om de warmte- en geluidsisolatie van de ruimte te verbeteren. Ook verbetert dit vaak het geluid dat u van boven of beneden de vloer hoort want een holle vloer wil vaak als een klankkast werken en geluid versterken.
Bij het inblazen van natuurlijke cellulose wordt deze in de vrije ruimte tussen de vloerplaat en de ondervloer ingeblazen met behulp van een inblaasmachine.
Voordelen van het isoleren van een tussenvloer met ingeblazen cellulose zijn onder andere:
- Het is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief voor andere soorten isolatiematerialen.
- Het is een relatief eenvoudig proces dat snel kan worden uitgevoerd.
- Het biedt een hoog niveau van thermische isolatie, wat kan leiden tot lagere energiekosten en een verbeterd comfortniveau in huis.
Nieuwbouw of bestaande woning
Ingeblazen cellulose kan zowel voor nieuwe constructies als voor het isoleren van bestaande vloeren worden gebruikt. Bij een nieuwe vloerconstructie die nog open ligt wordt de cellulose los ingeblazen in de ruimte tussen de vloerplaten. Vervolgens kan de vloer worden afgedekt en verder afgewerkt.
Bij bestaande vloeren moet op diverse punten de vloer (of plafond van onderuit) worden opgelicht en worden de vlokken met behulp van een slang compleet gevuld. Er moet in dit geval wel rekening worden gehouden met losse stroomkabels of lichtspotjes die warmte genereren.
Als u cellulosevlokken gebruikt als isolatiemateriaal in een vloer waar lichtspotjes worden geïnstalleerd, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat de elektrische installatie voldoet aan alle veiligheidsvoorschriften en dat er voldoende afstand is tussen de elektrische componenten en de cellulosevlokken. Het is ook aan te raden om een vuurbestendige afdeklaag te gebruiken om ervoor te zorgen dat de cellulosevlokken niet in contact komen met elektrische componenten.
Wilt u meer weten over de verschillende materialen die we gebruiken tijdens het isoleren? Kijk dan op deze pagina.
Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of een offerte?
06-13662451 / info(at)eigenheym.nl
BTW: NL001837348B16
KvK: 50546414