Isoleren van uw wanden of tussenmuren met natuurlijke cellulose, houtvezel of stro

 

Bent u bezig met het bouwen van een houtskelet woning en zoekt u nog een goede isolatie om wanden, tussenmuren of plafond/vloer en dak mee te isoleren?Met ingeblazen isolatie isoleert u op een snelle en degelijk manier uw woning.
Heeft u een bestaande woning waarvan u de spouw niet kunt of wilt isoleren? Of wellicht heeft uw woning geeneens een spouw? Dan is cellulose, houtvezel of stro wellicht de oplossing.

 

Isoleren van wanden

Er zijn verschillende manieren om plantaardige vezels te gebruiken om wanden te isoleren:

  1. Direct in de muur van een houtskeletwoning of nieuw geplaatste tussenwand. Cellulose/houtvlokken of stro kunnen rechtstreeks in de muur worden gestopt, meestal via gaten die speciaal voor dit doel zijn geboord. Dit is een snelle en eenvoudige manier om de isolatie van een muur te verbeteren, maar het is wel belangrijk om de juiste hoeveelheid vlokken te gebruiken om het gewenste isolatieresultaat te bereiken.

  2. In een kader/voorzetwand. Een andere manier om cellulose- of houtvezelvlokken of stro te gebruiken is door ze in een kader te plaatsen dat aan de binnenkant van de muur is bevestigd. Dit is een effectieve manier om de isolatie van een muur te verbeteren, maar het kan wel wat tijd kosten om het kader te installeren.

    En hoe zit het met het isoleren van de spouw?

    Helaas zijn cellulose, houtvezel en stro volgens ons niet geschikt als spouwmuurisolatie. Er is namelijk een risico op schimmelvorming als cellulose-isolatie niet op de juiste manier wordt geïnstalleerd of onderhouden. Cellulose is een vochtopnemend materiaal, dus als het blootgesteld wordt aan vocht, kan het gaan rotten en schimmelvorming veroorzaken. Het is daarom belangrijk om ervoor te zorgen dat de cellulose-isolatie in de spouw droog blijft en dat er voldoende ventilatie is om vocht af te voeren. Eigenheym is van mening dat dit vrijwel onmogelijk is bij bestaande bouw in Nederland. Vandaar dat wij cellulose niet in spouwmuren aanbrengen. Er wordt momenteel getest met andere natuurlijke materialen die in de spouw kunnen worden toegepast. Zodra deze technieken zichzelf bewezen hebben zullen we deze uiteraard op onze website vermelden. Neem voor alternatieve duurzame mogelijkheden op het gebied van spouwmuurisolatie altijd even contact met ons op.

    Wilt u meer weten of de verschillende materialen die we gebruiken? Kijk dan op deze pagina.

 

Heb je nog vragen, wil je meer informatie of een offerte?

040-240 5414 / info(at)eigenheym.nl
btw: NL001837348B16
KvK: 5347224