Wat is cellulose en waarom zou ik voor deze manier van isoleren kiezen?

Celluloseisolatie is een duurzame en milieuvriendelijke manier om een dak of vloer te isoleren. Het is gemaakt van gerecycled papier en wordt geproduceerd door het fijn te hakken en te vermengen met een brandvertragend middel. Cellulose isolatie heeft een hoge warmte-isolerende waarde en kan worden gebruikt in zowel nieuwbouwprojecten als renovaties.

Er zijn verschillende manieren om celluloseisolatie te installeren, afhankelijk van de locatie en het type constructie. Eigenheym blaast de cellulose in door middel van een inblaasmachine. De isolatie wordt geplaatst tussen de spanten en afgedekt met een dampscherm. Bij het isoleren van een vloer kan celluloseisolatie worden geplaatst tussen de vloerdelen of onder de vloerdelen.

Cellulose isolatie heeft een aantal voordelen ten opzichte van andere soorten isolatie. Ten eerste is het een duurzaam product dat gemaakt is van gerecycleerd materiaal, wat betekent dat het een lagere milieubelasting heeft dan andere isolatiesoorten. Ten tweede heeft het een hoge thermische weerstand, wat betekent dat het een goede warmte-isolator is en kan helpen om de energiekosten te verlagen. Ten derde is cellulose isolatie gemakkelijk en zeer snel te installeren en kan in de meeste daken en vloeren worden gebruikt. Doordat we de cellulose inblazen wordt elke spleet, kier en gat gevuld en ontstaat er een naadloze dichte isolatielaag. Daarmee helpt cellulose isolatie om de energiekosten te verlagen en het comfort in huis te verhogen.

 

Duurzaam en natuurlijk materiaal

Cellulose inblaasisolatie van Isofloc bestaat uit vermalen krantenpapier. Hier wordt magnesiumsulfaat voor de brandwerendheid en Borax als antischimmelmiddel aan toegevoegd. Knaagdieren houden hier niet van en zullen zich dus niet gaan nestelen in de isolatie.

Snel effectief

Het inblazen van de voorbereide compartimenten gebeurt uitermate snel. 99% van de daken zijn binnen één dag geïsoleerd! Daarmee is uw dak dus razendsnel voorzien van een warme deken en kunt u genieten van een warm huis.

Schimmelwerend en geluidswerend

Doordat er Borax wordt toegevoegd aan de cellulose is deze schimmelwerend. Daarnaast heeft cellulose goede akoestieke eigenschapen. De kierloze vulling in daken, wanden of vloeren  werkt geluidsreducerend. Bij tussenvloeren wordt het klankkasteffect verholpen.

Brandveilig

Er worden minerale zouten toegevoegd aan cellulose waardoor deze een brandvertragend effect heeft. Omdat het product bij brand niet weg smelt biedt het dikwijls een betere bescherming van de achterliggende constructie dan glaswol. Bekijk vooral eens onderstaande filmpjes waarbij verschillende isolatiematerialen aan een vuurproef worden onderworpen.

Langdurig effectief

Indien cellulose goed geplaatst wordt treedt er geen zetting of verzakking op na verloop van tijd. Bovendien zijn alle onderdelen in het dak tot de kleinste kiertjes gevuld. Dit beperkt de kans op bouwschade. Een goed geïsoleerd dak, wand of vloer met cellulose gaat gemakkelijk 45 jaar of langer mee.  De papiervezels kunnen hergebruikt en gecomposteerd worden.

Cellulose brandtest

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of een offerte?

06-13662451 / info(at)eigenheym.nl
BTW: NL001837348B16
KvK: 50546414