Eigenheym werkt met 100% natuurlijke en ecologische materialen. Dit betekent dat de materialen en werkwijze traditioneel en ouderwets zijn. Uiteraard worden de materialen heden ten dage gewonnen maar er wordt nauwlettend gelet dat de producten van productie tot eindafwerking, niet tot nauwelijks energieverspillend zijn. Eigenheym werkt met leem en kalk op binnen- en buitenwanden en vloeren. We isoleren met cellulose, houtwol of -vezel, schaapswol en hennep. We verven met verven die 100% natuurlijk zijn zonder schadelijke toevoegingen. De gebruikte materialen kunnen na gebruik gerecycled of elders hergebruikt worden.

“Betrokken, betrouwbaar, accuraat en snel. Niet twijfelen, inhuren” (Cathelijne Huijs)

OVER MIJ

In 2012 is de liefde voor leem en kalk begonnen doordat ik mijn broer en collega Mark van Eigensinn op regelmatige basis ging assisteren bij zijn werkzaamheden met leem en kalk. Na een tijdje deeltijd te helpen hebben we besloten om samen een bedrijf te starten in het verkopen en verwerken van ecologisch materialen in Eindhoven. Denk hierbij aan duurzame verf, leemstuc en kalkstuc, glanspleisters zoals tadelakt en Stuc & Floor en diverse isolatiematerialen.
Na een tijd werd duidelijk dat mijn collega Mark niet veel voldoening haalde uit het verkoopaspect. Zodoende zijn we gestopt met het bedrijfsverband samen en zijn we onder eigen naam beiden verder gegaan. Ik behield de naam Eigenheym. Na enkele jaren werd duidelijk dat verkoop en dagelijks verwerken van leem en kalk op de steiger niet goed samen gaan. Het werd duidelijk dat de energie in een van de twee gestoken moest worden. Multitasken is in dit geval onmogelijk. Ik heb gekozen voor de uitvoering en ben gestopt met de verkoop van materialen. Naast het feit dat Eigensinn en Eigenheym twee losse bedrijven zijn geworden werken we toch nog steeds dagelijks intensief samen. In dat opzicht is er niets veranderd en zijn we nog steeds een beetje een familiebedrijf.

Het natuurlijke en milieuvriendelijke aspect van ecologisch bouwmateriaal spreekt me enorm aan. De vrij simpele grondstoffen die de natuur ons kan geven kunnen met de juiste kennis en vaardigheden tot een prachtig eindproduct worden toegepast. Bovendien is de duurzaamheid een belangrijke factor. In tijden waarbij we uitpuilen van snelle vluchtige wegwerpproducten die veelal van plastic zijn gemaakt is het werken met duurzame materialen een verademing. Boven alles vind ik zelf dat wanden van leem nooit vervelen. De warme kleuren, fijne steentjes en het zand zorgen voor een mooie muur die niet snel verveelt.

Het werk brengt veel afwisseling met zich mee. De ene dag staan we leem te stuccen en de andere dag moet er flink gespaand worden om een mooie vloer of badkamer van tadelakt of Stuc & Floor op glans te brengen. Klanten die kiezen voor leem, kalk of andere duurzame materialen zijn meestal mensen die er bewust voor kiezen. Dat zorgt vaak voor een fijne werksfeer.
Op zoek naar een leemstukadoor of iemand die met natuurlijke materialen je huis kan afwerken?
Je dak snel isoleren (Een gemiddeld dak hebben we in 2 tot 3 dagen geïsoleerd)?
Dan ben je bij mij op het juist adres. Ik werk nauwkeurig, netjes, snel en tegen een fatsoenlijke prijs.
Zo zijn goed afplakken, het zorgvuldig en schoon opleveren en goede nazorg, punten die me onderscheiden van de concurrentie.
Daarnaast beschik ik over gedegen gereedschap, steigers, machines en een breed netwerk aan collega's
waarmee ik kan samenwerken indien de klus groot is of snel geklaard moet worden.
Eigenheym is betrokken en behandeld elk project of klus als uniek.

 


WERKWIJZE

Indien u interesse heeft om een klus of project door Eigenheym te laten uitvoeren, informatie wilt en/of een vrijblijvende prijsindicatie neem dan contact met ons op via e-mail of telefoon.
Mail heeft de voorkeur omdat we overdag meestal staan te leemstucen en met onze handen in de leem zitten. Bovendien kunt u meteen wat meer informatie geven over de omvang van het project en foto's ter ondersteuning meesturen. U kunt hiervoor ook op de 'offerte' knop klikken die op verschillende plekken op deze site staan. Bellen kan uiteraard ook en spreek vooral de voicemail in.

Om een juiste vrijblijvende prijs te kunnen geven is het voor ons van belang om een aantal zaken te weten:
– Waar en Wat? De lokatie en en aard van werkzaamheden.
– Waarop en hoe? Informatie over de ondergrond en toegankelijkheid. Wand, plafond, vloer?
– Hoeveel? Hoeveel m2 betreft het project?


Weet u nog niet precies welk materiaal u wilt kiezen of wilt u de materialen waar we mee werken eerst zien en aanraken? Dan kunnen we een afspraak maken in onze werkplaats. Dit kan meestal alleen op zaterdag en op afspraak. We kunnen u dan de diverse materialen zoals leem en kalk, isolatie, glansstuc en tadelakt of zelfs stampleem laten zien. We hebben diverse stalen en kunnen de mogelijkheden uitgebreid bespreken. Een afspraak duurt ongeveer een uurtje en is vrijblijvend*.
Wilt u vervolgens een een gerichte offerte ontvangen dan zullen we meestal ter plekke de situatie moeten bekijken. We bespreken dan ter plaatse wat de mogelijkheden zijn. Vervolgens maken we een offerte op maat. Gaat u akkoord met de offerte, dan spreken we een datum af waarop we de werkzaamheden gaan uitvoeren. We hebben het erg druk en de agenda zit meestal goed vol. Neem daarom tijdig contact met ons op.

“Eigenheym levert goed werk, omdat ze verder kijken dan alleen de uitvoering.
Bas verdiept zich in de klus door te kijken naar het doel en de inhoud.
Zijn eindproducten zijn daardoor van hoge kwaliteit en hij houdt opdrachtgevers scherp om samen tot het beste resultaat te komen.
Verder is het een sociale kerel die goed met allerlei soorten mensen kan omgaan.
Kortom, een zeer prettige professional om mee samen te werken.”

(Cleo Prigioniero)

 

PARTNERS

Zoals gezegd werk ik vrijwel altijd samen met mijn broer Mark van Eigensinn. Hij heeft mij veelal de kneepjes van het vak geleerd en samen voeren we de meeste klussen en projecten uit. Daarnaast heb ik in het verleden al vele uren gedraaid met de mannen van het Leemniscaat. Deze vakmensen uit België (regio Antwerpen) moet u zeker contacteren indien uw klus moet worden uitgevoerd in België. Helaas is het voor ons BTW technisch erg moeilijk om als Nederlands bedrijf een klus in België uit te voeren. Het Leemniscaat organiseert ook vaak workshops op het gebied van duurzame bouw, leem en kalk. Kijk hiervoor op de website van Finka.
Betreft het een groot project of veelzijdige verbouwing die om meer mankracht vraagt? Dan beschikken we over een uitgebreid netwerk van vakmensen waarmee we goed kunnen samenwerken. Zo kunnen we zowel grote als kleine projecten naar wens uitvoeren.

Producten en materialen waar we veel mee werken zijn o.a van de merken Tierrafino, Claytec, Stuc and Staff, IsoprocGutex, Pavatex, Isohemp en Gräfix.

Voor verkoop van diverse duurzame bouwmaterialen kunt u terecht bij onze kundige parners van Groene Bouwmaterialen en Ekoplus Bouwstoffen.