top of page

Leem- en kalk stucwerk

Bas_Leemspuit.jpg

Bij Eigenheym zijn we niet alleen gespecialiseerd hoogwaardige biobased isolatie, maar ook experts in het aanbrengen van prachtige leemstuc afwerkingen. Met meer dan 10 jaar ervaring in het stukadoren met leem en kalk, voordat we ons toelegden op isolatie, kunnen we u een volledige en deskundige service bieden. Of u nu uw huis energiezuiniger wilt maken of op zoek bent naar een duurzame en esthetische wandafwerking, wij bieden de perfecte combinatie van isolatie en leemstuc diensten aan. Uiteraard kunt u ook terecht als u alleen leemstuc wilt zonder isolatie.
 
Waarom Kiezen voor Leemstuc?
Leemstuc is een natuurlijk materiaal dat al eeuwenlang wordt gebruikt voor het afwerken van wanden en plafonds. Het heeft een natuurlijke en rustige uitstraling en voelt aangenaam. Aan leemstuc kunnen verschillende toeslagstoffen worden toegevoegd zoals parelmoer of stro. Dit geeft de wand een aparte en unieke uitstraling. Er is een ruime keuze aan afwerkingen en kleuren. Zo kan men kiezen voor een wat grovere uitstraling met basisleem. Deze wordt ook gebruikt om grovere ondergronden uit te vlakken (bakstenen of strobalen). Daarnaast kan gekozen worden voor een fijnere afwerking m.b.v. Leemfinish. Deze bezit fijner zand en steentjes en is beschikbaar in diverse kleuren waaronder verschillende wittinten.

 
De Voordelen van Leemstuc
Leem is een veelzijdig en natuurlijk materiaal dat talrijke voordelen biedt voor het afwerken van wanden en plafonds. Hieronder worden enkele van de belangrijkste eigenschappen en voordelen van leemstuc opgesomd:

 

Vochtregulerend en dampdoorlatend

Leem werkt uitstekend als vochtregulator en is dampdoorlatend. Dit betekent dat leem vocht kan opnemen en weer afgeven, wat bijdraagt aan een gezond en comfortabel binnenklimaat.


Akoestische Eigenschappen

Leem heeft uitstekende akoestische eigenschappen en draagt bij aan de demping van geluiden van buitenaf. Maar ook binnen klinkt de akoustiek beter met leemstuc op de muren. Dit zorgt voor een rustiger en aangenamer bgeluid en zorgt ervoor dat grotere ruimtes minder hol klinken.


Warmteaccumulatie

Leem heeft een hoog warmteaccumulerend vermogen. Het kan warmte opnemen, langdurig vasthouden en geleidelijk weer afgeven. Dit maakt leemstuc bijzonder geschikt voor wandverwarming, omdat het zorgt voor een efficiënte en gelijkmatige warmteverspreiding.


Brandwerend

Leem is van nature brandwerend, wat bijdraagt aan de veiligheid van uw woning.


Gezond en Natuurlijk

Leempleisters zijn 100% natuurlijke producten, vrij van schadelijke stoffen en geschikt voor mensen met allergieën. Dit maakt leem een veilige keuze voor iedereen.


Milieuvriendelijk

Leem is weinig belastend voor de natuur. Het is 100% hernieuwbaar en vergt weinig energie in elke fase van zijn levenscyclus. Hierdoor is leem een duurzame keuze voor het afwerken van uw woning.


Remming van Elektromagnetische Velden

Studies hebben aangetoond dat leem een remmende werking heeft op elektromagnetische velden, wat bijdraagt aan een gezondere leefomgeving. Een specifieke studie die deze eigenschap van leem onderzoekt is "The impact of earthen building materials on electromagnetic radiation shielding: An experimental study" gepubliceerd in de "Journal of Building Physics" in 2019. Deze studie toont aan dat leem een effectieve barrière kan vormen tegen elektromagnetische straling, waardoor de blootstelling aan schadelijke velden in woonomgevingen kan worden verminderd.


Leemstuc en Dampopen Isolatie: Een Perfecte Combinatie
Onze dampopen isolatie, gemaakt van natuurlijke materialen zoals cellulose, houtvezel en stro, werkt perfect samen met leemstuc afwerking. Na het aanbrengen van onze ecologische isolatie zorgt leemstuc voor een dampopen afwerking die bijdraagt aan een optimaal binnenklimaat. Dit maakt leemstuc een uitstekende keuze als afwerking na onze isolatiewerkzaamheden.

Onze Expertise
Met samen meer dan 25 jaar ervaring in natuurlijk bouwen en verbouwen, beheersen wij de techniek van het aanbrengen van leemstuc tot in de perfectie. We zijn niet onlangs pas op de duurzaamheidstrein gesprongen en hebben veel ervaring en kennis. De gebroeders Witte werken nauwkeurig en met oog voor detail, waardoor elke afwerking een meesterwerk wordt. We zijn officieel verwerker van leemmerken zoals Tierrafino en Claytec, die bekend staan om hun hoge kwaliteit leemproducten.

Waarom Eigenheym voor leemstuc?

  • Ervaring en Vakmanschap: Onze jarenlange ervaring en toewijding aan kwaliteit garanderen een perfect resultaat.

  • Duurzame Materialen: Wij werken uitsluitend met 100% natuurlijke en ecologische materialen.

  • Persoonlijke Benadering: Elk project is uniek en wordt met de grootste zorg en precisie uitgevoerd.

    Eigenheym - Uw Partner in Ecologische Isolatie en Natuurlijke Leemstuc.

bottom of page