Subsidie voor isolatiemaatregelen

 

Bent u van plan of overweegt u om uw woning door ons te laten verduurzamen met cellulose isolatie? U komt dan in aanmerking voor een subsidie. Daarmee kunt u vrijwel het gehele bedrag voor het inblazen terug krijgen.
U ontvangt in totaal ongeveer 60%-70% van het totaalbedrag terug. Een goed geïsoleerd dak bespaart vervolgens ongeveer 30% aan verwarmingskosten. Gezien de huidige prijzen van gas en electra zullen de kosten snel terugverdiend zijn.  
Ziet u het zelf niet zitten om subsidie aan te vragen? Er zijn verschillende bedrijven te vinden die deze taak (tegen betaling) graag voor u uitvoeren.

Momenteel loopt er via de Rijksoverheid de subsidie maatregel Investeringssubsidie duurzame energie en energiebesparing (ISDE) . Deze voorziet in een subsidie voor 5 typen isolatiemaatregelen. Als u eigenaar bent van een koopwoning en verblijft u ook (na renovatie) in deze woning? Dan komt u waarschijnlijk in aanmerking voor deze subsidie.
De subsidiemaatregel geldt tot 2023 alleen als u twee van de volgende isolerende maatregelen treft:


Dakisolatie(Dakisolatie of zoldervloer/vlieringisolatie)

Gevelisolatie (langs binnen- of buitenzijde)

Spouwmuurislatie

Vloerisolatie

Bodemisolatie

 

Vanaf januari 2023 geldt dat u ook in aanmerking komt voor subsidie als u slechts één maatregel kunt of wilt treffen. Deze isolatiesubsidie werkt met terugwerkende kracht. De maatregel mag al vanaf 2 april 2022 zijn aangebracht en u krijgt ongeveer tot 15% van de isolatiekosten aan subsidie. Op dakisolatie met cellulose krijgt u € 15,- /m2 terug. Zie voor alle precieze subsidiebedragen deze pagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland. 

Hiervoor gelden een aantal regels:

 

- De uitvoering moet worden gedaan door een bouwinstallatiebedrijf. U mag de werkzaamheden niet zelf uitvoeren.

- Alle toegepaste isolatiemaatregelen moeten zijn uitgevoerd in de bestaande thermische schil.

- U mag max. 12 maanden na uitvoering van de (eerste) maatregel de subsidie aan.

- De subsidie wordt met behulp van uw DigiD aangevraagd bij de rijksoverheid (RVO).

- De RVO keert de subsidie aan u zelf uit.

 

Subsidiebedrag Cellulose inblazen per m2

De subsidie voor dakisolatie bestaat uit twee uitvoeringsvarianten: Het isoleren van het dak of het isoleren van de zolder- of vlieringsvloer. Kiest u voor zolder- of vlieringsvloer isolatie dan geldt de voorwaarde dat de zolder of vliering verder onverwarmd moet zijn. U kunt dak en zolder- of vlieringisolatie niet combineren als twee maatregelen.

 

Kiest u voor één isolerende aanpassing aan uw woning dan geldt de volgende subsidie:

 

Kiest u voor 2 of meerdere isolerende aanpassingen aan uw woning dan gelden de volgende subsidie:

 

Meer informatie, voorwaarden of de verschillende isolatiemaatregelen zijn terug te vinden op deze pagina van Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Heeft u nog vragen, wilt u meer informatie of een offerte?

06-13662451 / info(at)eigenheym.nl
BTW: NL001837348B16
KvK: 50546414