top of page

Voordelen van
ingeblazen biobased isolatie

isolatie Detail

Extra Subsidie
Vanaf januari 2024 ontvangt u een extra subsidiebedrag als u kiest van Biobased isolatie i.p.v. reguliere subsidie. Daarmee wordt het kiezen voor natuurlijke isolatie nog gemakkelijker. Voor meer info over subsidie op Biobased isolatie zie onze pagina Subsidie

Uitstekende isolatie
Cellulosevlokken en houtvezels bieden met een lambdawaarde van 0,038 W/mK een goede warmte-isolatie die vergelijkbaar is met die van rotswol.

 

Houdt de warmte buiten
Door de hoge warmte-opslagcapaciteit houdt u de zomerse warmte langer buiten dan met vrijwel alle andere isolatiematerialen. Door de gunstige faseverschuiving blijven ruimtes onder het dak in de zomer tot wel 6 graden koeler.


Geluidscomfort
Inblaasisolatie werkt akoestisch dempend als geen ander materiaal. U ervaart meer rust en comfort in huis doordat omgevingsgeluiden minder doordringen. Bij tussenvloeren wordt het klankkasteffect verholpen. Bij tussenmuren wordt een verschil in  geluidsreductie tot wel 7 dB bereikt, vergeleken met traditionele isolatiedekens.

 

Duurzame oplossing
Wanneer de vezels goed geplaatst zijn door een gecertificeerd bedrijf, treedt er geen zetting op na verloop van tijd. De kans op bouwschade is zeer beperkt vergeleken met andere isolatiematerialen. De vezels kunnen hergebruikt en gecomposteerd worden.

 

Kierloos isoleren
Doordat de isolatie ingeblazen wordt, ontstaat een kierloze vulling van compartimenten. De isolatie sluit naadloos aan rond leidingen en buizen. Het risico op koudebruggen is hierdoor minimaal.

 

Dampopen
Natuurlijke isolatie is dampopen en draagt derhalve bij aan een aangenaam binnenklimaat. Bovendien is de kans op bouwschade klein wanneer er vocht in de isolatie zou dringen. Als u na plaatsing uw wand of dak verder afwerkt met een dampopen materiaal (bijvoorbeeld leem) creëert u voor een daadwerkelijk dampopen wand of dak dat kan "ademen". 
 

Vochtbufferend
Cellulose en houtvezel kan tot 20 % volume-aandeel van haar eigen gewicht aan vocht bufferen voordat de isolatie aan efficiënte inboet. Daardoor draagt cellulose inblaasisolatie bij aan een veilige constructie met minder kans op bouwschade.

 

Snelle plaatsing
Het inblazen van de isolatie gebeurt snel en zonder dat er afval op de bouwplaats geproduceerd wordt. Dit maakt het een kostenefficiënte oplossing.

 

Duurzaam
Ingeblazen cellulose en houtvezel isolatie is resistent tegen schimmels en ongedierte. 


Milieuvriendelijk en ecologisch
Cellulosevlokken worden geproduceerd van reststromen krantenpapier dat afkomstig is uit drukkerijen (afval, overproductie, opstartresten, onvolkomenheden) en distributiecentra (onverkochte exemplaren). De productie-energie die nodig is om de door ons gebruikte cellulosevlokken te produceren is zeer laag in verhouding tot andere isolatiematerialen.
Voor het inblazen van houtvezelisolatie gebruiken wij doorgaans Thermofibre van Gutex. Thermofibre wordt in Duitsland geproduceerd uit resthout afkomstig uit de houtindustrie en is een gecertificeerd Nature Plus product.  Nature Pus is een internationaal kwaliteitsmerk voor duurzame bouwproducten die voldoen aan strenge criteria op het gebied van gezondheid en milieuvriendelijkheid.

Het stro is puur natuur en wordt lokaal geproduceerd. Dit wordt vervezeld en ontstoft. 
Geexpandeerd glasgranulaat wordt gemaakt van gerecycleerd glas. Hierdoor wordt afvalglas opnieuw gebruikt en wordt de hoeveelheid glas die anders op stortplaatsen zou belanden verminderd.

 

Brandvertragend/onbrandbaar
Ingeblazen cellulose isolatie en houtvezelisolatie zijn zeer brandveilige producten. Er worden minerale zouten toegevoegd die een brandvertragend effect hebben. Omdat het product bij brand niet wegsmelt biedt het dikwijls een betere bescherming van de achterliggende constructie dan glaswol. Bij brand wordt een beschermend koolstoflaagje gevormd dat er voor zorgt dat het vuur niet verder in het materiaal trekt. Dit is mooi te zien op het volgende filmpje waarin verschillende isolatiematerialen aan een vuurproef worden onderworpen.
SLS 20 glasgranulaat voor de spouwmuur is onbrandbaar.

bottom of page