top of page

Spouwmuurisolatie

Voor spouwmuurisolatietoepassingen is er volgens ons geen geschikt biobased materiaal voorhanden. Eigenheym maakt daarom voor spouwmuurisolatie gebruik van minerale materialen in de vorm van geëxpandeerd glasgranulaat. Het geëxpandeerd glasgranulaat van BAQU (sls20) zien we als als meest duurzame alternatief en het meest ecologisch verantwoorde materiaal voor gebruik in de spouw. Glasgranulaat wordt vervaardigd door gerecycleerd glas te smelten en uit te zetten tot kleine korrels.
SLS20 kan in spouwen met een minimum van 3mm worden ingeblazen. Een ander voordeel  is dat er een minimaal aantal gaten moet worden geboord in de gevel. In de meeste gevallen voldoen 3- 7 gaten al om een volledige gevel in te blazen. 

 

Daarnaast heeft geëxpandeerd glasgranulaat enkele andere ecologische voordelen:
 

1.    Milieuvriendelijkheid en Recycling

Het gebruik van glasgranulaat draagt bij aan het verminderen van de vraag naar nieuw glas, wat resulteert in minder energieverbruik en grondstoffen. Doordat SLS20 bestaat uit 100% gerecycled glas voor de productie van isolatiemateriaal, draagt glasgranulaat bij aan het verminderen van de milieubelasting en helpt het de hoeveelheid afval te verminderen. Knauf Supafil daarentegen bestaat voor 80% uit gerecycleerd glas.
 

2.    Lange levensduur
Isolatiematerialen op basis van geëxpandeerd glas hebben over het algemeen een lange levensduur, waardoor de behoefte aan frequente vervanging wordt verminderd.
 

3.    Inertie 
Geëxpandeerd glas is inert en niet biologisch afbreekbaar, wat betekent dat het geen schadelijke stoffen afgeeft in de omgeving.

 

4.    Weinig energie bij productie 
Het smelten van gerecycled glas tot granulaat vereist doorgaans minder energie dan het produceren van glas van ruwe materialen.
In vergelijking met Knauf Supafil wordt SLS20 op 850 graden geexpandeerd in plaats van 1100 graden.

 

5. Dampdoorlatendheid.
Het dampopen karakter zorgt ervoor dat waterdamp ongehinderd door de constructie kan migreren waardoor de kans op vochtgerelateerde bouwschade aanzienlijk verminderd.

 

6. Geluidsdempend.
Met zijn korrelige structuur absorbeert SLS20 geluidsgolven, waardoor de overdracht ervan aanzienlijk wordt verminderd. Of het nu gaat om dubbelwandige woningen of drukke straten, SLS20 onderscheidt zich door effectieve geluidsisolatie en is daarmee de ideale keuze voor een stillere en comfortabelere leefomgeving.

 

7. SLS 20 is ongevoelig voor knaagdieren insecten.
 

8. SLS20 is onbrandbaar.
 

9. Duurzame stabiliteit 
SLS20 blijft zowel chemisch als mechanisch stabiel, waardoor het een langetermijnoplossing is. Het biedt decennialang een optimale combinatie van isolatie, vochtregulering, geluids- en brandveiligheid, evenals materiaalbestendigheid.


Voordeel in Efficiëntie: Minimaal Boren, Maximale Isolatie
In vergelijking met andere spouwmuurisolatieoplossingen vereist SLS20 Spouwmuurisolatie iets grotere gaten (2,5 cm) in de gevel. Dat kan nadelig zijn bij sommige gevels aangezien de steen beschadigd kan worden. Laten we echter het grotere plaatje bekijken: met SLS20 heb je vaak al genoeg aan slechts 3-6 gaten op een grote gevel. Dit betekent minder impact op het uiterlijk van je gevel en minder verstoring van het bouwoppervlak
 

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

sls20_spouwmuurisolatie_glasgranulaat.jpeg
bottom of page