top of page

Vloer isolatie

Bij het creëren van een comfortabel thuis draait het niet alleen om het handhaven van de juiste temperatuur, maar ook om het bevorderen van een rustige en geluidsarme leefomgeving.Om een tussenvloer of vlieringvloer te isoleren kun je gebruik maken van cellulose of houtvezel. Onze voorkeur gaat uit naar cellulose vanwege haar net iets betere geluidswerende eigenschappen en het biedt een unieke combinatie van thermische efficiëntie en geluidsdemping, waardoor je huis niet alleen warmer blijft, maar ook stiller en comfortabeler wordt.

Hoe Werkt Cellulose Tussenvloerisolatie?
Cellulose is een isolatiemateriaal dat wordt gemaakt van gerecycled papier en karton. Deze materialen worden tot kleine vezels verwerkt en behandeld met brandvertragende stoffen om de veiligheid te waarborgen. Tijdens de installatie wordt de cellulose met behulp van onze gespecialiseerde machine gelijkmatig verspreid tussen de vloerbalken op de tussenvloer. De vezels vullen alle holtes en spleten, waardoor een naadloze isolatielaag ontstaat die niet alleen warmte vasthoudt, maar ook geluid absorbeert.

 

Cellulose tussenvloerisolatie staat bekend om zijn uitstekende geluidsdempende eigenschappen. Geluidstrillingen worden geabsorbeerd door de vezels, waardoor de overdracht van geluid tussen verdiepingen significant wordt verminderd. Of het nu gaat om voetstappen, stemgeluid of andere huishoudelijke geluiden, cellulose fungeert als een dempend schild, waardoor een rustige en comfortabele leefomgeving ontstaat. Dit maakt het ideaal voor woningen waar geluidsisolatie een prioriteit is, zoals bij het creëren van een thuiskantoor, een speelkamer, of simpelweg het maximaliseren van de privacy tussen ruimtes.

 

Thermische Efficiëntie: Houd Warmte Binnen
Naast geluidsdemping biedt cellulose tussenvloerisolatie ook uitstekende thermische efficiëntie. Het materiaal creëert een barrière tegen temperatuurverschillen tussen verdiepingen, waardoor warmte in de winter wordt vastgehouden en de koelte in de zomer behouden blijft. Hierdoor profiteer je niet alleen van een comfortabelere leefruimte, maar ook van lagere energierekeningen, omdat je minder afhankelijk bent van verwarming en koeling.

Voor meer informatie of een vrijblijvende offerte

Vloer_isolatie_cellulose_biobased.jpg
bottom of page